Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies de la Federació :: PREMIS JOSE MARIA NUNES DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

Titular notícies

PREMIS JOSE MARIA NUNES DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

Dijous 12 Juliol 2012

Us presentem la convocatòria als premis Jose Maria Nunes de la FCC al millor cineclub del 2011 i al cineclub amb la millor programació de cinema català del 2011.

La novetat enguany és que aquest any els premis són en espècies, és a dir amb la materia primera dels cineclubs, les pel·lícules.

El premi al millor cineclub 2011 seran 3 programacions (35mm/DVD/BLU-Ray) del catàleg de Golem , una de les distribuïdores que els cineclubs més utilitzen en les seves programacions. El premi està valorat aproximadament en 1000€. Agraïm la participació de Golem com a patrocinador dels nostres premis

El premi a la millor programació en cinema català seran dues programacions en DVD/BLU-RAY de qualsevol distribuïdora.

Esperem rebre les vostres candidatures!!

Teniu les bases a continuació

PREMIS 2011 JOSE MARIA NUNES
DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

INTRODUCCIÓ

La FCC estableix per segona vegada els premis Jose Maria Nunes de la Federació catalana de cineclubs.

Els premis Jose Maria Nunes tenen en compte a l’intrèpid cineasta de Barcelona, que va construir tota la seva filmografia al marge de la comercialitat i a contracorrent de modes i convencions, encaixant perfectament en la tasca del cineclubisme català en els seus ja més de 80 anys d’història. El seu cinema va trobar en els cineclubs el seu lloc natural d’exhibició.

BASES DE PARTICIPACIÓ

1. Es lliuraran dos premis Jose Maria Nunes. Premi al millor cineclub de l’any 2011 i Premi al Cineclub amb la millor programació 2011 de cinema català.

2. El premi Jose Maria Nunes de la Federació catalana de cineclubs al millor cineclub de l’any 2011 s’atorga a la programació d’activitats cinematogràfiques d’un cineclub federat durant tot l’any anterior al lliurament del premi. Es tindrà en compte la diversificació de la programació, la presència de cinema d’autor, de cinema català i espanyol, del cinema en versió original i d’altres filmografies: Amèrica Llatina, Àsia..... Tanmateix, també es tindrà en compte altres activitats: projecció de curts, cinema infantil, cinema a la fresca, festivals i mostres, exposicions, tallers, cursos i qualsevol altra activitat que vagi en paral•lel a les projeccions de cinema. El jurat valorarà també els aspectes de comunicació: cartells, fulletons, webs,…. El premi està dotat amb 3 programacions gratuïtes de la distribuïdora Golem siguin en 35mm com DVD/BLU-RAY.  El cineclub haurà de publicitar en les projeccions dels films del premi la col•laboració de Golem. Els films seran gestionats per la FCC.

3. El premi Jose Maria Nunes al cineclub amb la millor programació 2011 de cinema català s’atorga a la programació de cinema català d’un cineclub federat durant tot l’any anterior al lliurament del premi. Es tindrà en compte la quantitat de films catalans programats en relació al total de films exhibits pel cineclub, la seva diversitat, la presència dels directors,... El premi està dotat amb 2 programacions gratuïtes en DVD de qualsevol distribuïdora i de cinema català.  Els films seran gestionats per la FCC.

4. Hi poden participar únicament els socis federats que estiguin al corrent de la quota de l’any al que es presenten.

5. Els cineclubs guanyadors no es podran presentar l’any següent a l’obtenció del premi a cap de les dues categories.

6. El jurat estarà format per tres persones. Una del cineclub guanyador l’any 2011 del premi al millor cineclub, una altra del cineclub guanyador del premi a la millor programació de cinema català i una altra externa del món del cinema.  El premi no podrà concedir-se ex aequo. Un membre de la Junta directiva de la FCC farà de secretari sense dret a vot. La seva tasca serà la de presentar els candidats i aclarir dubtes al jurat.

7. El cineclub que es presenti té fins el 23 de setembre de 2012 per lliurar la documentació. La documentació ha d’incloure:

• Memòria de l’activitat del 2011.
• Originals dels programes, fulls de sala, cartells i elements de comunicació utilitzats per a fer difusió de les activitats dels cineclubs.

8. La memòria s’haurà de presentar també en un arxiu en pdf, incloent tot allò que es cregui oportú com fotografies, programes, links….

9. La documentació serà lliurada a:

• El PDF a:  fcc@federaciocatalanacineclubs.cat

• Els originals: Federació catalana de Cineclubs. C/Casanova 3-5-7, entresol 7ª porta, escala Esquerra, 08011 - Barcelona

10. El veredicte serà lliurat el dia 29 de setembre 2012 en l’acte final de la nostra 7a Jornada del cineclubisme català, previ a l’exhibició de cloenda.

11. Les memòries i els materials enviats quedaran dipositats a l’arxiu de la FCC.

12. La participació en aquest premi comporta l’acceptació d’aquestes bases.


Barcelona, a 12 de juliol 2012

Patrocinat per:
Amb l’ajut de:
Més, sobre...: josep Maria Nunes , premi
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016