Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies

Divendres 11 Octubre 2019
El Comissari de la exposició pel 40 aniversari, Juan Manuel Garcia Ferrer de la FCC ens envia uns apunts per preparar-nos. 24 octubre a la tarda a la Filmoteca de Catalunya:

Per obrir boca sobre l’exposició que s’inaugurarà el 24 d’octubre a la Filmoteca, començo una sèrie de captures d’imatge de les entrevistes a gent relacionada amb el cineclubisme que s’han fet per l’ocasió. Havien de ser 8 o 10 i al final van ser 37...

 

Diumenge 29 Setembre 2019
Programació FilmoXarxa del mes d'octubre

01/10/2019 CINECLUB VIC SANG SAMI
03/10/2019 CINECLUB VIC OCAÑA, RETRAT INTERMINENT
11/10/2019 CINECLUB BIGUES I RIELLS LA PIEL QUEMADA
20/10/2019 CINECLUB MANRESA LE GRAND SOIR


Diumenge 29 Setembre 2019
1. Aquestes bases tenen per objecte donar suport a les sales d’exhibició cinematogràfica ubicades a Catalunya que fomentin el consum de llargmetratges cinematogràfics:en versió original catalana, en versió doblada al català, en versió original en llengua diferent del català i del castellà i subtitulada al català, de producció catalana en versió doblada, original o subtitulada, en llengua diferent del català.

2. Als efectes d’aquestes bases, s’estableixen les definicions següents:

a) Es consideren llargmetratges cinematogràfics de producció catalana aquells en els quals almenys una de les empreses productores de l’obra estigui corresponentment inscrita al Registre d’Empreses Audiovisuals de Catalunya a la secció de producció.

b) Es consideren llargmetratges cinematogràfics d’iniciativa catalana en la producció aquells de producció catalana en els quals la productora o les productores catalanes, corresponentment inscrites al Registre d’Empreses Audiovisuals de Catalunya a la secció de producció, acreditin la totalitat de la producció, o, en el cas de coproduccions amb altres comunitats autònomes o països, aquells en què el conjunt de les empreses catalanes tinguin condició de majoritàries en la coproducció.

c) Es considera període de referència el comprès entre l’1 de setembre de l’any anterior al de concessió de la subvenció i el 31 d’agost de l’any de concessió de la subvenció. d) Es considera període de control el comprès entre l’1 de setembre del segon any anterior al de concessió de la subvenció i el 31 d’agost de l’any anterior al de concessió de la subvenció.

e) Es considera sala d’exhibició cinematogràfica, el local o recinte obert al públic on, d’acord amb la normativa aplicable, es projecten obres cinematogràfiques a canvi de l’abonament previ d’un preu o d’una contraprestació, sens perjudici que s’hi puguin programar altres continguts.3. Les subvencions previstes en aquestes bases s’adeqüen al Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d’ajuts compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat.

Consulteu les condicions tècniques necessàries per fer els tràmits en línia a  Tràmits gencat

Divendres 20 Setembre 2019
El dimarts, 17 de setembre comença una nova programació de Cineclub Vic. que s'allargarà fins a finals de gener.

Durant els propers mesos, degut a les obres a l'Espai ETC, les projeccions de dimarts i diumenge es faran al Cinema Vigatà. Les sessions de Cineclub Vic, mantindran el seu horari habitual, els dimarts a les 21.30 h.

Les sessions de Cineclub Xic es faran un diumenge cada 15 dies i s'avançaran una hora, a les 16 h. El Casino de Vic acollirà els dijous a les 21 h, les trobades de Microvisor i dues sessions de Filmoxarxa

Dissabte 7 Setembre 2019
Cinc propostes per aquest quadrimestre

La nova programació  setembre – desembre 2019 del Petit Cine Club presenta enguany cinc noves propostes, una per al mes de setembre, una altra per a l'octubre, dues per al mes de novembre i una pel de desembre. Totes les pel·lícules es podran veure a l'Auditori de la Plana de l'Om, amb una entrada de 3 euros, excepte una, que es projectarà al Casal de les Escodines, i serà gratuïta.

Programació de pel·lícules del Petit Cineclub

Dimarts 2 de setembre: A partir de 7 anys

La Revolta dels Contes
, a l'Auditori de La Plana de l'Om a les 20'15h. Una adaptació de Revolting Rhymes, de Roal Dahl. Direcció: Jakob Schuh i Jan Lachauer. Nacionalitat: Regne Unit (2016). Durada: 58'. Entrada: 3 euros

Diumenge 6 d'octubre: A partir de 2 anys

Tipitips
, a l'Auditori de La Plana de l'Om a les 12 h. Pel·lícula d'animació. Direcció: Jessica Lauren. Nacionalitat: Suècia (2020). Durada: 50'. Entrada: 3 euros

Una selecció de dos curts animats per a nens, basats en els contes de Stina Wirsén, autora de llibres infantils. “Tipitips” és una onomatopeia, el so del moviment dels personatges d'aquesta producció, amb una  estètica i unes temàtiques especialment dirigides al públic més petit, és una proposta ideal per una primera experiència cinematogràfica.

Diumenge 10 de novembre: A partir de 12 anys

Microbe i gasoil
, a l'Auditori de La Plana de l'Om a les 12 h. Direcció i guió: Michel Gondry. Nacionalitat: França (2015). V.O. subtitulada la català. Entrada. 3 euros.

Dos joves amics comencen un viatge per una carretera que travessa França en un vehicle que ells mateixos han construït.

Dissabte 16 de novembre: A partir de 4 anys

La increïble història de la pera gegan
t, al Casal de les Escodines, a les 18 h. Entrada gratuïta. Pel·lícula d'animació. Direcció: Philip Einstein Lipski, Jergen Lerdam, Amalie Naesby Fick. Nacionalitat: Dinamarca (2017). Durada: 88'

A la petita i idíl·lica Vilasol hi viuen dos amics, un elefant que es diu Sabastian i la Mitcho, que igual que la resta d'habitants de Vilasol, estan molt tristos perquè els seu estimat  alcalde ha desaparegut.

Diumenge 1 de desembre: A partir de 7 anys

El nen i el món
, a l'Auditori La Plana de l'Om, a les 12 h. Pel·lícula d'animació. Direcció: Alè Abreu. Durada: 80'. Nacionalitat: Brasil (2013). Sense diàlegs. Entrada: 3euros

Un viatge líric i oníric que il·lustra els dilemes del món actual sota la mirada innocent d'un nen. Una excepcional joia de l'animació actual. Nominada als premis Oscar 2016.

Les entrades per a les sessions es podran recollir a partir d'una hora abans de la projecció.
 

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016