Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies

Divendres 5 Juny 2020

Divendres 28 Febrer 2020
El Cineclub Ateneu Igualada celebrà el seu 40è aniversari el proper divendres 28 de febrer a les 8 del vespre al Teatre Municipal de l’Ateneu amb una sessió gratuïta en versió original subtitulada. El film escollit per a celebrar quatre dècades del millor cinema és el ja clàssic “Manhattan”, de Woody Allen.

En el marc del 40è aniversari, dijous 27 de febrer – a les 8 del vespre en versió DOBLADA i a les 10 de la nit en versió original en francès amb subtítols- el Cineclub Ateneu projecta “Los Miserables”.

El següent text està extret de www.veuanoia.cat.
Una nota de Ramon Robert
 

Divendres 14 Febrer 2020
Taller poètiques del paisatge. A diferència del territori, el paisatge requereix d'una ubicació precisa des de la qual observar. L'adopció d'un punt de vista, que seria el que fonamenta el paisatge, és també l'operació més genuïna del cineasta. El seu gest primordial seria el de triar un emplaçament físic sobre el qual fixar el trípode, com abans d'ell van fer els pintors amb el seu cavallet o els fotògrafs amb les seves primeres càmeres portatils.

Les conseqüències d'aquesta elecció tant bàsica com essencial (on em situo, en quin angle, a quina distància, a quina altura) guien el nostre recorregut pels idearis i les poètiques del paisatge abordat des del cinema.

Divendres 14 Febrer 2020
L'exposició, organitzada per Filmoteca de Catalunya i la FCC comená la seva tournée per cineclubs

 

Divendres 14 Febrer 2020
El jurat del Premi Miquel Porter a la MACCA 2020, Soledad Cano (ACTE Cambrils); Víctor Feliu (ACTE Cambrils) i Marina Saura (Cineclub 8 i 1/2 de Cassà de la Selva) i dotat amb 150€ i organitzat per la Federació catalana de cineclubs i els Amics de Miquel Porter va ser per "No obrir" de Paul Jones. Aquí teniu la resta de premiats
 

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016