Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Premiats en els Premis Jose Maria Nunes de la Federació Catalana de Cineclubs

Titular notícies

Premiats en els Premis Jose Maria Nunes de la Federació Catalana de Cineclubs

Divendres 2 Octubre 2020

Ahir dijous 1 d'octubre a la Filmoteca de Catalunya donava inici la VII Setmana del cineclubisme amb el lliurament dels Premis Jose Maria Nunes que organitza cada any la Federació Catalana de Cineclubs. Aquests premis busquen donar visibilitat al moviment cineclubista de parla catalana així com reconèixer l'esforç de persones i entitats en la defensa d'un cert tipus de cinema i de la possibilitat que arribi a un públic interessat per aquestes programacions. La distribuïdora Avalon patrocina els premis

El jurat conformat per Glòria Soler (Cineclub Sabadell), Jep Costa (membre de la Junta de la FCC) i Marta Lladó (Catalunya Film Festivals) van decidir dos dels premis:

Premi al Millor Fet Cineclubista del 2019. Va ser pel 39 escalons cinemaclub de Manacor (Mallorca) i la seva tasca en la formació de públics mitjançant un seguit de tallers que habitualment organitza a la illa. En aquest cas concret pel Taller que va fer amb l'Oliver Laxe. Recollien el premi tres dels integrants del cineclub: Carme Galmés, Toni Mas i Mireia Iniesta. Acompanyats pel nostre president, em Tariq Porter.


Premi a la persona / entitat especialment relacionada amb el moviment cineclubista. Va ser per en Quim Crusellas, del Cineclub Vic i director del Festival de les Nits Orientals de Vic. En Quim ha estat peça clau del cineclub Vic així com un gran dinamitzador cultural a tota la comarca d'Osona. La seva tasca ha estat referent per a molts altres cineclubs de Catalunya. Recollia el premi en Quim Crusellas


En una enquesta enviada als cineclubs, aquests van escollir la Millor pel·lícula catalana de l'any. El premi va recaure a "Els dies que vindran" de Carlos Marqués-Marcet que va recollir personalment el premi acompanyat del nostre president.


Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016