Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Cineclub 39 escalons. Seminari "Cinema de l'invisible"

Titular notícies

Cineclub 39 escalons. Seminari "Cinema de l'invisible"

Divendres 6 Abril 2018

Cineclub Trentanou escalons. Manacor
Seminari: CINEMA DE L'INVISIBLE: ABSÈNCIA, PRESÈNCIA I APARICIÓ.


Algunes mirades fílmiques han aconseguit representar el més abstracte i intangible que existeix: el mecanisme de les emocions i els afectes. Unes altres, han captat la realitat que ens envolta mitjançant la fotogènia cinematogràfica: l'aura d'un objecte, el detall d'un gest o la plasticitat d'un moviment qualsevol. Els primers han capturat l'invisible i els segons s'han fet invisibles després de la càmera de cinema. Tots dos tipus de cineastes han ampliat el nostre imaginari, el nostre pensament i la nostra experiència de vida. Endinsem-nos en les seves mirades privilegiades, guiats pels cineastes de l'invisible.

Temari
Ontologia del cinema. Espai en negre, pel·lícula en negre. Moviment extern i moviment intern. Paraules moviment. Epifania, revelació i veritat. Immanència i transcendència. Mostrar i suggerir. Fotogènia i estranyament. Vista externa i visió interior. Estil de la transparència. Paraula, imatge i cosa. Embalsamar o fluir: pintura, fotografia i cinema. Màgia: tocar des de la distància. Alquímia: transformar la matèria. Figuració, aparença i presència. Estil invisible. Filmar el rostre: captar l'ànima.

Impartit per:

Mireia Iniesta
Llicenciada en Filologia Romànica i Filologia Italiana. Màster en Cinema i Audiovisual Contemporani. Membre de CIMA, Vicedelegada de Camira a Espanya. Col·laboradora de La Furia Umana, Cinergia i El Destilador Cultural. Jurat en els festivals Márgenes, Play-Doc Filmadrid, L´Alternativa i Premi a Noves Creadores. Actriu en “La Acadèmia de las Musas” (2015) i en el curtmetratge “Aniversari” (2016).

Javier Urrutia
Llicenciat en Filosofia. Llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Certificat d'Aptitud Pedagògica. Especialitzat en estètica i en estudis comparatius. Crític en la revista cinematogràfica “El tornillo de Klaus”. Professor de cinema. Divulgador cultural. Fundador d'Educa tu Mirada.

Data: 21 d'abril.
d'11 a 14 h i de 16h a 19h
Conservatori de Manacor

Inscripció gratuïta
Places limitades
Certificat d’assistència

Informació i inscripcions:
cinemaclub@39escalons.org
662 35 06 33 (d'11h a 14h)

Organitzen: Educa tu Mirada, 39 Escalons Cinemaclub i Departament de Cultura Ajuntament de Manacor. 
Col·labora: Conservatori de Manacor i Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.


.

Més, sobre...: cineclub 39 escalons
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016