Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies de la Federació :: IV Setmana del cineclubisme català. 3 a 7 octubre 2017. Filmoteca de Catalunya

Titular notícies

IV Setmana del cineclubisme català. 3 a 7 octubre 2017. Filmoteca de Catalunya

Dilluns 28 Agost 2017

Enguany, i per quart any consecutiu, la Filmoteca de Catalunya i la Federació Catalana de Cineclubs organitzen conjuntament la Setmana del Cineclubisme Català.

Els cinq llargmetratges seleccionats són representatius de les programacions cineclubistes de Catalunya: tindrem la millor pel·lícula catalana del 2016 segons els cineclubs: La propera pell; ens acostarem a la història del cineclubisme català amb un documental produït pel Cineclub Vic: Cineclub Vic: Orígens; Romà Gubern ens presentarà La torre de los siete jorobados, homenatjarem a una figura del cineclubisme internacional com Luce Vigo amb el film d'Aki Kaurismaki Le Havre i tindrem la pel·lícula guanyadora del Premi Quijote del cineclubisme internacional a Locarno 2016 Tikkun.

Les projeccions aniran acompanyades en tots els casos, de presentacions a càrrec de representants dels cineclubs, convidats especials i realitzadors. A banda, el dia 3 d'octubre es lliuraran els Premis Jose Maria Nunes de la Federació catalana de cineclubs on sabrem la millor pel·lícula catalana del 2016 escollida pels cineclubs, el millor "Fet cineclubista" del 2016 i una persona/institució especialment relacionada amb el món dels cineclubs.


3 d'octubre 2017. 18.30h
Lliurament dels Premis Jose Maria Nunes 2016 i projecció de "Cineclub Vic: Orígens"


En un breu acte el president de la Federació catalana de cineclubs, Pablo Sancho i els membres del jurat dels Premis Jose Maria Nunes de la Federació catalana de cineclubs faran l'acte de la lectura dels premis.

Projecció del documental "Cineclub Vic. Orígens "
De Miquel Pérez i Quim Crusellas,
Catalunya, 2016, 40 min, VOC

Amb la presència dels realitzadors

Fitxa tècnica: Producció: Ajuntament de Vic; Guió: Miquel Pérez i Quim Crusellas;
Muntatge: Quim Crusellas; Intèrprets: Anicet Altés, Candi Espona, Àlex Genís, Miquel Codina, Lluís Solà, Joaquim Capdevila, Joan Anguera, Andreu Roca, Josep Ylla-Català

L’any 1958, la societat vigatana ha deixat enrere els anys mes durs de la postguerra. El franquisme continua dominant amb força tots els ressorts socials, culturals i polítics però comencen a aparèixer algunes esquerdes en l’arquitectura cultural del règim com l’aparició de la revista Inquietud i la recuperació poètica en català. En aquest context, la creació del Cine Club Vic serà un element rellevant cultural i socialment, primer, i políticament, després. 

http://www.cineclubvic.com/detall_peli.php?id=390

_________________________________________________________________________

4 d'octubre 2017. 18,30h
"La torre de los siete jorobados"

de Edgar Neville
Espanya. 1944. 81 min. VOE

Presentada per Romà Gubern, premiat amb el Premi Jose Maria Nunes de la FCC com a persona rellevant pel cineclubisme català

Director: Edgar Neville.- Guió: Edgar Neville, José Santugini (Novela: Emilio Carrere); Música: José Ruíz de Azagra; Fotografia: Enrique Berreyre (B&W). Repartiment: Antonio Casal,  Isabel de Pomés,  Julia Lajos,  Guillermo Marín,  Félix de Pomés, Julia Pachelo,  Manolita Morán,  Antonio Riquelme; Productora: Producciones Luis Judez / German López España / J. Films

Al Madrid castís de finals del segle XIX, l'enigmàtic fantasma del doctor Mantua revela al jove Basilio l'existència d'una ciutat subterrània en la qual habiten uns sinistres personatges dedicats a activitats criminals. Basilio aconsegueix donar amb la Torre dels Set geperuts, a l'interior roman segrestada i hipnotitzada Inés, la neboda del difunt doctor ...
_________________________________________________________________________

5 d'octubre 2017. 20,00h
"La propera pell"


Isa Campos i Isaki Lacuesta.
Catalunya, 2016, 103min, VO

Millor pel·lícula catalana del 2016 escollida pels cineclubs de Catalunya
Amb la presència dels realitzadors Isa Campos i Isaki Lacuesta

Fitxa Tècnica: Direcció: Isaki Lacuesta i Isa Campo; Protagonistes: Àlex Monner, Emma Suárez, Sergi López, Bruno Todeschini; Guió: Isaki Lacuesta , Isa Campo i Fran Araújo; Música: Gerard Gil; Fotografia: Diego Dussuel; Productora: Bord Cadre Films, La Termita Films, Sentido Films

Un adolescent al qual tota la família dona per mort reapareix un dia a casa després d'haver romàs desaparegut durant vuit anys. La reincorporació a la vida familiar, marcada pel misteri de la seva desaparició, enterboleix les relacions familiars. La mare es mostra molt receptiva i il·lusionada amb el retorn del seu fill. L'oncle, en canvi, se'n malfia i tem que el jove es tracti d'un impostor. La trama es desenvolupa en el paisatge fred i rural propi dels Pirineus i a poc a poc l'increment de la tensió entre els personatges fa que el drama familiar es vagi transformant en una pel·lícula de suspens o thriller rural

_________________________________________________________________________

6 d'octubre 2017. 21,30h
Le Havre


de Aki Kaurismaki
Finlandia - França- Alemanya. 2011. 93 min. VOSE

Homenatge a Luce Vigo, Presidenta Cultural de la Federació Internacional de cineclubs
Presentada per Martí Porter i Julio Lamaña


Fitxa Tècnica: Direcció: Aki Kaurismäki; Interpretació: André Wilms, Kati Outinen, Jean-Pierre Darroussin, Blondin Miguel, Elina Salo, Jean-Pierre Léaud, Evelyne Didil; Producció: Finlàndia-França-Alemanya

En Marcel Marx és un enllustrador de sabates orgullós del seu ofici, molt apreciat per la gent del barri i casat amb l’amor de la seva vida. Un dia el destí farà que un nen africà immigrant entri en la seva vida.

Una faula poètica sobre la solidaritat humana plena de tendresa. “La millor pel·lícula, fins ara, de l’incomparable finlandès demostra un cop més que, en l’art en general, el realisme no és sinó una nosa a l’hora de capturar i disseccionar la realitat; i que, en el cinema en particular, la consciència social no és necessàriament sinònim de sensibleria. Magistral” (Daniel Andreas).

_________________________________________________________________________

7 d'octubre 2017. 21,30h
Tikkun


de Avishai Sivan. ESTRENA A CATALUNYA
Israel · 2015 · 120min. VOSC

Premi Quijote al Festival de Locarno 2016. Aquest premi està conformat per cineclubistes de tot el món i està organitzat per la Federació internacional de cineclubs.

Presentada per Xavier Cairó (Cineclub Diòptria de Figueres) i Juan Manuel García Ferrer (Cineclub Associació d'Enginyers), ambdós amb experiència com a jurat del Premi Quijote a diferents edicions del Festival de Locarno.

Fitxa Tècnica: Director: Avishai Sivan; Protagonistes: Aharon Traitel , Khalifa Natour , Riki Blich , Gur Sheinberg , Omri Fuhrer , Shani Ben Haim; Productor: Avishai Sivan, Moshe Edery, Leon Edery; Cèmera: Shai Goldman; Vestuari: Malky Fogel; Guió:

Avishai Sivan; So: Aviv Aldema; Muntatge: Avishai Sivan, Nili Feller

Haim-Aaron és un erudit religiós ultra ortodox de Jerusalem, el talent i la devoció dels quals són envejats per tots. Una tarda, després d'un acte d'autoimpressió ràpida, s'enfonsa i perd consciència. Els paramédicos anuncien la seva mort, però el seu pare, negant-se a deixar-lo anar, es fa càrrec dels esforços de reanimació i, més enllà de totes les expectatives, Haim-Aaron torna a la vida. Després de l'accident, l'acadèmic segueix sent apàtic als seus estudis. De sobte se sent un estrany despertar en el seu cos i sospita que Déu ho està provant. Quan el seu pare observa aquests canvis en el comportament del seu fill, intenta perdonar-lo, atormentat per la por que ha creuat la voluntat de Déu quan l'ha ressuscitat.

Aquesta pel·lícula presenta escenes que poden afectar la sensibilitat d'alguns espectadors.

http://www.pardolive.ch/fr/pardo/program/film?fid=815301&eid=68&

http://www.elespectadorimaginario.com/tikkun/

 Més, sobre...: setmana dels cineclubs
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016