Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: Cineclub Adler de Lloret de mar contra el càncer

Titular notícies

Cineclub Adler de Lloret de mar contra el càncer

Divendres 24 Març 2017

Cineclub Adler i la junta local de Catalunya contra el Càncer Girona sumen esforços per la lluita contra el càncer organitzant un acte benèfic al Teatre de la Costa Brava Sud.

L'acte, que durà per nom "Lloret contra el càncer" i que preveu omplir el Teatre de Lloret el dijous 30 de març, combinarà cinema i teatre en una única funció a les nou del vespre, l'horari habitual de les projeccions el cineclub.  Tots els fons recaptats seran destinats a la junta local de Catalunya contra el Càncer i AFANOC.

La sessió començarà amb l'estrena del curtmetratge "Tot anirà bé", realitzat per a la promoció del projecte solidari i fotogràfic Big Kid Project, obra dels lloretencs Pere Cabañas i Oscar Rodbag; proseguirà amb la participació de l'actor Fermí Reixach, que recitarà fragments de "L'home de la flor a la boca" de Luigi Pirandello; i es clourà amb la projecció d'"El testament de la Rosa", film d'Agustí Villaronga, que va enregistrar amb Rosa Novell els assajos d'"El testament de Maria", de Colm Tóibín; una obra que l'actriu, malalta de càncer, era plenament conscient que no arribaria a estrenar.

Reserva de localitats a través de la junta local de Catalunya contra el Càncer i la taquilla del Teatre de Lloret.

PROGRAMA:

1a part: TOT ANIRÀ BÉ
Tot anirà bé (Pere Cabañas, 2017) País: Catalunya. Durada: 5 min. Proecció en DCP. VOC. ESTRENA.
Estrena del curtmetratge "Tot anirà bé" dels lloretencs Pere Cabañas i Oscar Rodbag. Un curt que compta també amb la participació, entre d'altres actors, dels lloretencs Irene Soler Ramos iFermí Reixach

2a part: L'HOME DE LA FLOR A LA BOCA
L'home de la flor a la boca (Luigi Pirandello, 1923) Durada: 15 min.
En el teatre, en la narrativa i en l'assaig, el pensament de Luigi Pirandello, fosc i magmàtic, està sempre il·luminat per una lúcida consciència de la mort, que el connecta directament amb una força vital imparable, amb un desig desbocat de vida, de bellesa, d'intensitat. Aquesta paradoxa es troba al cor de "L'home de la flor a la boca", peça teatral que l'actor lloretenc Fermí Reixach representarà abans de la projecció d'"El testament de la Rosa".

3a part: EL TESTAMENT DE LA ROSA
El testament de la Rosa (Agustí Villaronga, 2015) País: Catalunya. Durada: 46 min. Projecció en DCP. VOC.
SINOPSI:
El juny de 2013, a punt de començar l'assaig d'"El testament de Maria", de Colm Tóibín, a Rosa Novell li van detectar un càncer en fase avançada. El tractament li va fer perdre la vista i l'actriu es va veure obligada a abandonar el projecte. A proposta d'Isona Passola, Novell va reemprendre els assajos davant l'atenta mirada d'Agustí Villaronga ("Pa negre", "Incerta glòria"), que en va enregistrar fragments per deixar-ne testimoni fílmic.

Pel·lícula guanyadora del premi al Millor Documental en el Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT 2016.

Amb el suport de:
Ajuntament de Lloret de Mar
Nova Ràdio Lloret 90.2 FM

Joan Moret i Camps
President del Cineclub Adler
tel. 619310468  mail: cineclubadler@hotmail.com
correu postal: Plaça de Germinal Ros, s/n - 17310 Lloret de Mar (Girona)Més, sobre...: cineclub adler
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016