Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies de la Federació :: Bases premis Jose Maria Nunes de la Federació catalana de cineclubs

Titular notícies

Bases premis Jose Maria Nunes de la Federació catalana de cineclubs

Dimarts 17 Maig 2016

INTRODUCCIÓ
La FCC estableix per cinquè any els premis Jose Maria Nunes de la Federació catalana de cineclubs.
 
Aquests premis s’anomenen Jose Maria Nunes en honor de l’intrèpid cineasta de Barcelona, que va construir tota la seva filmografia al marge de la comercialitat i a contracorrent de modes i convencions, encaixant perfectament la tasca del cineclubisme català en els seus ja més de 80 anys d’història. El seu cinema va trobar en els cineclubs el seu lloc natural d’exhibició.
 
BASES DE PARTICIPACIÓ
Es lliuraran tres premis Jose Maria Nunes: 
  1. Premi al Fet Cineclubista del 2015,
  2. Premi a una persona / entitat del món de cinema relacionada amb el cineclubisme.
  3. Premi a la pel·lícula cineclubista catalana 2015

PREMI AL MILLOR FET CINECLUBISTA
​El premi Jose Maria Nunes de la Federació catalana de cineclubs al Fet Cineclubista del 2015 s’atorga a qualsevol acte, esdeveniment, programació especial, aniversari,.. Tot fet cineclubista remarcable i significatiu que s’hagi dut a terme durant el 2015. El jurat valorarà les candidatures presentades peró també tindrà l’opció de presentar les seves pròpies candidatures o aquelles que li siguin presentades per la Junta de la FCC. 
Hi poden participar únicament els socis federats que estiguin al corrent de la quota de l’any al que es presenten.
 
El premi està dotat amb 3 programacions gratuïtes de les distribuïdores Good Films i La Aventura Audiovisual.
 
És obligatori:
 
El cineclub haurà d'incorporar el logotip de la Federació catalana de cineclubs i de la distribuïdora en la promoció d'aquestes sessions. També s’haurà d’especificar en la promoció “Premi Jose Maria Nunes al Fet Cineclubista 2015”. 
Les projeccions fruit del premi hauran de realitzar-se durant el 2017. 
Els films seran gestionats per la FCC. 
El cineclub guanyador no es podrà presentar l’any següent a l’obtenció del premi al “Fet cineclubista del 2015”.
El cineclub que formi part del jurat no es podrà presentar als premis.
El cineclub que es presenti al “Premi Fet Cineclubista del 2015” té fins el 30 de juny de 2016 per lliurar la candidatura. La documentació ha d’incloure:
Un escrit explicant el Fet Cineclubista. Pot acompanyar-lo de tot alló que cregui necessari: links, imatges, dossier,... 

La documentació serà lliurada a:
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat 
 
PREMI A UNA PERSONA / ENTITAT DEL MÓN DEL CINEMA RELACIONADA AMB EL CINECLUBISME
El Premi a una persona / entitat del món de cinema relacionada amb el cineclubisme s’atorgarà a una persona o entitat que tingui o hagi tingut una especial relació amb el món cineclubista o que la comissió consideri que, per la seva feina i/o activitat és dins la filosofia del món cineclubista estat important dins les activitats cineclubistes. El premi és honorífic. El jurat tindrà en compte les propostes que li arribin des de la Junta de la FCC així com fer les seves pròpies. 

PREMI A LA PEL·LÍCULA CINECLUBISTA CATALANA DEL 2015
El Premi a la pel·lícula cineclubista catalana de l'any 2015 tindrà en compte a aquells films de producció catalana que han estat estrenats durant el 2015. Es demanarà als cineclubs que proposin les seves 3 millors produccions catalanes de l'any 2015. La més votada serà l'escollida com a millor film català de l'any 2015. El premi és honorífic. En cas d'empat la millor pel·lícula catalana la decidirà el jurat.  

EL JURAT
El jurat estarà format per tres persones. Una del cineclub guanyador l’any 2015 al premi al millor cineclub, una altra serà membre de la junta de la FCC (serà una persona diferent cada any) i una altra del món del cinema externa als cineclubs i a la FCC. Els premis no podran concedir-se ex aequo. Un treballador de la FCC farà de secretari sense dret ni a veu ni a vot. La seva tasca serà la de presentar els candidats, aclarir dubtes al jurat, prendre notes i aixecar acta. El jurat es reunirà a principis de juliol. 

El veredicte serà lliurat el primer dia de la III Setmana del Cineclubisme català que tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya a principis de setembre. 

La participació en aquest premi comporta l’acceptació de les bases. 
 
Barcelona, a 17 de maig de 2016
 
Organitza

 
 
 
 
  
Els premi al "Fet cineclubista de l'any" és possible gràcies al patrocini de:
 
 

 
Amb la col·laboració de:
 
    
 

Més, sobre...: jose maria nunes , premis nunes
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016