Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies de la Federació :: CONVOCATÒRIA ALS PREMIS 2014 JOSE MARIA NUNES DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

Titular notícies

CONVOCATÒRIA ALS PREMIS 2014 JOSE MARIA NUNES DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

Dijous 3 Setembre 2015

La FCC estableix per quart any els premis Jose Maria Nunes de la Federació catalana de cineclubs 2014.
 
Aquests premis s’anomenen Jose Maria Nunes en honor de l’intrèpid cineasta de Barcelona, que va construir tota la seva filmografia al marge de la comercialitat i a contracorrent de modes i convencions, encaixant perfectament la tasca del cineclubisme català en els seus ja més de 80 anys d’història. El seu cinema va trobar en els cineclubs el seu lloc natural d’exhibició. 
 
BASES DE PARTICIPACIÓ (segueix llegint)
 

Es lliuraran tres premis Jose Maria Nunes. Premi al millor cineclub de l’any 2014,  Premi al Cineclub amb la millor programació 2014 de cinema català i Millor cineclub jove de 10 anys o menys. 

El premi Jose Maria Nunes de la Federació catalana de cineclubs al millor cineclub de l’any 2014 s’atorga a la programació d’activitats cinematogràfiques d’un cineclub federat durant tot l’any anterior al lliurament del premi. Es tindrà en compte la diversificació de la programació, la presència de cinema d’autor, de cinema català i espanyol, del cinema en versió original i d’altres filmografies: Amèrica Llatina, Àsia..... Tanmateix, també es tindrà en compte altres activitats: projecció de curts, cinema infantil, cinema a la fresca, festivals i mostres, exposicions, tallers, cursos i qualsevol altra activitat que vagi en paral·lel a les projeccions de cinema. El jurat valorarà també els aspectes de comunicació: cartells, fulletons, webs,…. El premi està dotat amb 2 programacions gratuïtes d'una distribuïdora. El cineclub haurà d'incorporar el logotip de la distribuïdora i en la promoció d'aquesta sessió. Els films seran gestionats per la FCC. 

El premi Jose Maria Nunes al cineclub amb la millor programació 2014 de cinema català s’atorga a la programació de cinema català d’un cineclub federat durant tot l’any anterior al lliurament del premi. Es tindrà en compte la quantitat de films catalans programats en relació al total de films exhibits pel cineclub, la seva diversitat, la presència dels directors,... El premi està dotat amb 2 programacions gratuïtes en DVD/BR i de cinema català de qualsevol distribuïdora.  Els films seran finançats i gestionats per la FCC. El cineclub haurà d'incorporar el logotip de la FCC en la promoció d'aquesta sessió. 

El premi al millor cineclub Jove de 10 anys o menys a la programació d’un cineclub federat durant tot l’any anterior al lliurament del premi tindrà en compte la diversificació de la programació, la presència de cinema d’autor, de cinema català i espanyol, del cinema en versió original i d’altres filmografies: Amèrica Llatina, Àsia..... Tanmateix, també es tindrà en compte altres activitats: projecció de curts, cinema infantil, cinema a la fresca, festivals i mostres, exposicions, tallers, cursos i qualsevol altra activitat que vagi en paral·lel a les projeccions de cinema. El jurat valorarà també els aspectes de comunicació: cartells, fulletons, webs,…. El premi està dotat amb 2 programacions gratuïtes del projecte de difusió alternatiu CINESUD.  El cineclub haurà de publicitar en les sessions dels films del premi la col·laboració de CINESUD. Els films seran gestionats per la FCC. 

Hi poden participar únicament els socis federats que estiguin al corrent de la quota de l’any al que es presenten. 

Els cineclubs guanyadors no es podran presentar en els dos anys següents a l’obtenció del premi a cap de les tres categories. 

El jurat estarà format per tres persones. Una del cineclub guanyador l’any 2013 del premi al millor cineclub, una altra del cineclub guanyador del premi a la millor programació de cinema català i una altra del món del cinema externa als cineclubs i la FCC.El premi no podrà concedir-se ex aequo. Un membre de la Junta directiva de la FCC farà de secretari sense dret a veu i vot. La seva tasca serà la de presentar els candidats i aclarir dubtes al jurat. 

El cineclub que formi part del jurat no es podrà presentar als premis. 

El cineclub que es presenti té fins el 12 d'octubre de 2015 per lliurar la documentació. La documentació ha d’incloure: 
  • Memòria de l’activitat del 2014.
  • Originals dels programes, fulls de sala, cartells i elements de comunicació utilitzats per a fer difusió de les activitats dels cineclubs. 
  • La memòria s’haurà de presentar també en un arxiu en pdf, incloent tot allò que es cregui oportú com fotografies, programes, links…. 
La documentació serà lliurada a: 

El PDF a:  fcc@federaciocatalanacineclubs.cat 

Els originals: Federació catalana de Cineclubs. Passeig Salvat Papasseit 1 (Edifici La Fàbrica del sol) 1er pis, 08003 - Barcelona 

El veredicte serà lliurat el dia 24 d'Octubre 2015 en l’acte final de la nostra 10a Jornada del cineclubisme català, previ a l’acte de cloenda. 

Les memòries i els materials enviats quedaran dipositats a l’arxiu de la FCC. 

La participació en aquest premi comporta l’acceptació de les bases. 
 
Barcelona, a 2 de setembre de 2015


Més, sobre...: premis nunes
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016