Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: PROGRAMACIÓ CINECLUB VIC. PRIMAVERA 2015

Titular notícies

PROGRAMACIÓ CINECLUB VIC. PRIMAVERA 2015

Dimecres 25 Març 2015

Cineclub Vic arrenca el cicle de primavera el 9 d’abril amb Camino a la escuela (2013). En paraules del seu director, un “documental d’aventures” sobre uns nens que aconsegueixen cada dia una fita èpica per arribar a l’escola. L’oferta entre els mesos d’abril i juny combina alguns dels millors títols de la temporada, pel·lícules clàssiques, films inèdits i sessions d’autors de la comarca. I, com és habitual, aquest segon trimestre està marcat per les col·laboracions amb altres entitats i institucions.
 
Una de les últimes incorporacions a la llista de col·laboradors ha estat la Martulina Divina. Conjuntament amb aquest comerç de Vic celebrarem el nostre primer Record Store Day, i esperem que no sigui l’últim. El dia dels venedors de discos és una celebració que va néixer el 2007 i reivindica la música en suport físic, i el paper de les botigues independents i les persones que hi treballen. Per celebrar-lo, projectarem Alta fidelidad (2000), la pel·lícula dels venedors de discos per antonomàsia. La sessió comptarà amb el curt Music Man Murray, de Richard Parks, on un octogenari lluita per trobar un comprador per als centenars de milers de discos de la seva botiga de Los Angeles.

 

Sessions especials
 
Ens retrobem amb cites habituals com la de Sant Jordi, amb una dosi de cinema català. Aquest any de la mà de Jordi Cadena, que vindrà a Vic per compartir amb nosaltres La por. Amb el Voll-Damm 17è Festival de Jazz de Vic recuperarem Bird (1988) i la UVic-Ucc ens proposa dues pel·lícules: el dijous 21 de maig, Azul (1993), una sessió d’homenatge al productor Marin Karmitz emmarcada en un seminari de la Universitat. El dia 26 de maig, i dins de la Unversitat d’Estiu, coneixerem la vida del pintor Joseph Mallord William Turner a Mr. Turner (2014). Un altre pintor, més nostrat, és Josep Vernis. Un documental de Xef Vila, programat dins de les sessions de dijous de Pantalla Oberta ens mostrarà l’art i la vida de l’artista. Tindrem una altra sessió de Pantalla Oberta, la de Jan Codina i Origen, nou maneres de néixer (2014), una reflexió al voltant del part natural.
 
Dins d’aquest cicle hi trobarem pel·lícules de gran bellesa però amb intencions totalment oposades. D’una banda, Aguas Tranquilas (2014), tot un regal pels sentits de la directora Naomi Kawase i, de l’altre, Leviathan (2014), una metàfora sobre la Rússia actual a través del relat quotidià d’un petit poble costaner. Descobrirem la pel·lícula Els terrats (2013), un film Per estrenar sobre la realitat al barri de El-Oued a l’Alger.
 
La lluita cinèfila
I com que és primavera, la sang s’altera: a la llista de lluites personals i artístiques que ja hem vist, hem de sumar-hi la lluita diària de la protagonista de Mamma Roma(1962), film d’homenatge a Pasolini en el 40 aniversari de la seva mort; i també la lluita pels drets de la comunitat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals a Pride (2014). I dos casos on el combat és literal: el dels protagonistes de Toro Salvaje (1980) i Unbeatable (2013), la guanyadora del Festival Nits de cinema oriental 2014.
 
Aquesta última s’encarregarà, com és tradició, de tancar el cicle. Després vindrà l’estiu i farem repòs. Al setembre tornarem amb l’últim cicle de l’any que comptarà de nou amb les sessions infantils de Cineclub Xic.

Aquí podreu trobar el llibret amb tota la programació
 /mm/file/llibret_2T_2015_baixa.pdf
 

Més, sobre...: cineclub vic
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016