Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: EL CINECLUB XISCNÈFILS DE CERDANYOLA DEL VALLÉS RECORDA A MIQUEL PORTER

Titular notícies

EL CINECLUB XISCNÈFILS DE CERDANYOLA DEL VALLÉS RECORDA A MIQUEL PORTER

Divendres 27 Febrer 2015

Us recordem que la expo Miquel Porter está a la vostra disposició de forma gratuïta

El cineclub Xiscnèfils, de la XISC, com a cloenda dels actes del seu XX aniversari, presenta l’exposició “Tot recordant Miquel Porter i Moix”.
Article original a Cerdanyola informa

El cineclub Xiscnèfils ha volgut fer una exposició per reconèixer a Miquel Porter i Moi, una de les persones que de forma més decidida i generosa va contribuir a l’arrelament i extensió del moviment del cineclubisme català, on va ser un forista obligat i necessari. Creador i impulsor de COCICA, Col·lecció Cinematogràfica Catalana.

Segons Xiscnèfils, hi ha un deute de gratitud des de Cerdanyola, on es van celebrar uns premis de curtmetratges, sota el seu nom, i que ell sempre va presidir, com també el Jurat seleccionador, de forma altruista.

Glossar la persona d’en Miquel Porter i Moix és parlar de la cultura catalana en les seves diverses variants. Va néixer i viure entre llibres, cofundador de la revista literària en català Curial, al 1949. Amb Ricard Salvat i Helena Estellés crearen el Teatre Viu i l’Agrupació Dramàtica de Barcelona, orígens del teatre català contemporani. Cantant, va ser un dels impulsors d’Els Setze Jutges, amb en Pi de la Serra, Serrat, la Bonet o Llach, un bressol de la cançó catalana d’avui.

Preocupat pel patrimoni, va fer una tasca ingent per recollir el patrimoni fílmic de Catalunya, impulsant també la Filmoteca Nacional de Catalunya. Historiador, especialista en cinema català i rus, ha escrit llibres que en són referència. Docent i catedràtic a la Universitat de Barcelona i un gran impulsor de la Universitat Catalana d’Estiu. La cultura és quelcom més que formes artístiques, és  posicionament davant la realitat concreta, i també dedicà temps i interès per l’activitat sindical dins el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament de Catalunya. Diputat republicà als anys 80. I sempre un home crític amb els sistemes establerts, generós i d’una gran humanitat.

Com sempre deia quan iniciava les seves classes: Benvinguts a la república de la llibertat i del bon humor!

L’exposició serà inaugurada el 4 de març a les 20 hores (amb la presència d’en Martí Porter) i estarà a l’Ateneu del 4 al 29 de març.

Els dies 17 i 24 es faran passis cinematogràfics oberts: Esmalt i betum (memòria
cinematogràfica de Catalunya) i una altra pel·lícula a determinar, a les 19,30.

-

Més, sobre...: miquel porter
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016