Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies de la Federació :: PREMIS JOSE MARIA NUNES ALS MILLORS CINECLUBS DE CATALUNYA 2012

Titular notícies

PREMIS JOSE MARIA NUNES ALS MILLORS CINECLUBS DE CATALUNYA 2012

Dijous 4 Juliol 2013

Us fem arribar les bases dels Premis Jose Maria Nunes als millors cineclubs de Catalunya. Aquest any, a més del Millor cineclub del 2012 i del cineclub amb la millor programació de cinema català 2012 hem afegit el premi al Millor cineclub Jove de 10 anys o menys. Així volem donar opció als nous cineclubs.

Teniu fins el 15 de setembre per fer-nos arribar la documentació requerida, Animeu-vos!!

Històric:
  • Millor cineclub 2010.- Cineclub Granollers
  • Cineclub amb la millor programació de cinema català 2010.- Cineclub Diòptria de Figueres
  • Millor cineclub 2011.- Cineclub Vilafranca
  • Cineclub amb la millor programació de cinema català 2011.- Cineclub Vic

PREMIS 2012 JOSE MARIA NUNES DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS

INTRODUCCIÓ

La FCC estableix per tercer any els premis Jose Maria Nunes de la Federació catalana de cineclubs 2012.

Aquests premis s’anomenen Jose Maria Nunes en honor de l’intrèpid cineasta de Barcelona, que va construir tota la seva filmografia al marge de la comercialitat i a contracorrent de modes i convencions, encaixant perfectament la tasca del cineclubisme català en els seus ja més de 80 anys d’història. El seu cinema va trobar en els cineclubs el seu lloc natural d’exhibició.

BASES DE PARTICIPACIÓ

1. Es lliuraran tres premis Jose Maria Nunes. Premi al millor cineclub de l’any 2012,  Premi al Cineclub amb la millor programació 2012 de cinema català i Millor cineclub jove de 10 anys o menys.

2. El premi Jose Maria Nunes de la Federació catalana de cineclubs al millor cineclub de l’any 2012 s’atorga a la programació d’activitats cinematogràfiques d’un cineclub federat durant tot l’any anterior al lliurament del premi. Es tindrà en compte la diversificació de la programació, la presència de cinema d’autor, de cinema català i espanyol, del cinema en versió original i d’altres filmografies: Amèrica Llatina, Àsia..... Tanmateix, també es tindrà en compte altres activitats: projecció de curts, cinema infantil, cinema a la fresca, festivals i mostres, exposicions, tallers, cursos i qualsevol altra activitat que vagi en paral•lel a les projeccions de cinema. El jurat valorarà també els aspectes de comunicació: cartells, fulletons, webs,…. El premi està dotat amb 3 programacions gratuïtes de la distribuïdora Golem.  El cineclub haurà de publicitar en les sessions dels films del premi la col•laboració de Golem. Els films seran gestionats per la FCC.

3. El premi Jose Maria Nunes al cineclub amb la millor programació 2012 de cinema català s’atorga a la programació de cinema català d’un cineclub federat durant tot l’any anterior al lliurament del premi. Es tindrà en compte la quantitat de films catalans programats en relació al total de films exhibits pel cineclub, la seva diversitat, la presència dels directors,... El premi està dotat amb 2 programacions gratuïtes en DVD i de cinema català de qualsevol distribuïdora.  Els films seran gestionats per la FCC.

4. El premi al millor cineclub Jove de 10 anys o menys tindrà en compte la diversificació de la programació, la presència de cinema d’autor, de cinema català i espanyol, del cinema en versió original i d’altres filmografies: Amèrica Llatina, Àsia..... Tanmateix, també es tindrà en compte altres activitats: projecció de curts, cinema infantil, cinema a la fresca, festivals i mostres, exposicions, tallers, cursos i qualsevol altra activitat que vagi en paral•lel a les projeccions de cinema. El jurat valorarà també els aspectes de comunicació: cartells, fulletons, webs,…. El premi està dotat amb 2 programacions gratuïtes del projecte de difussió alternatiu CINESUD.  El cineclub haurà de publicitar en les sessions dels films del premi la col•laboració de CINESUD. Els films seran gestionats per la FCC.

5. Hi poden participar únicament els socis federats que estiguin al corrent de la quota de l’any al que es presenten.

6. Els cineclubs guanyadors no es podran presentar l’any següent a l’obtenció del premi a cap de les tres categories.

7. El jurat estarà format per tres persones. Una del cineclub guanyador l’any 2012 del premi al millor cineclub, una altra del cineclub guanyador del premi a la millor programació de cinema català i una altra externa del món del cinema.  El premi no podrà concedir-se ex aequo. Un membre de la Junta directiva de la FCC farà de secretari sense dret a vot. La seva tasca serà la de presentar els candidats i aclarir dubtes al jurat.

8. El cineclub que formi part del jurat no es podrà presentar als premis.

9. El cineclub que es presenti té fins el 15 de setembre de 2013 per lliurar la documentació. La documentació ha d’incloure:

• Memòria de l’activitat del 2012.
• Originals dels programes, fulls de sala, cartells i elements de comunicació utilitzats per a fer difusió de les activitats dels cineclubs.

10. La memòria s’haurà de presentar també en un arxiu en pdf, incloent tot allò que es cregui oportú com fotografies, programes, links….

11. La documentació serà lliurada a:

• El PDF a:  fcc@federaciocatalanacineclubs.cat

• Els originals: Federació catalana de Cineclubs. C/Casanova 3-5-7, entresol 7ª porta, escala Esquerra, 08011 - Barcelona

12. El veredicte serà lliurat el dia 21 de setembre 2013 en l’acte final de la nostra 8a Jornada del cineclubisme català, previ a l’acte de cloenda.

13. Les memòries i els materials enviats quedaran dipositats a l’arxiu de la FCC.

14. La participació en aquest premi comporta l’acceptació de les bases.

Més, sobre...: jose maria nunes
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016