Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: ELS CINECLUBS INCREMENTEN EL NOMBRE D’ESPECTADORS PER TERCER ANY CONSECUTIU

Titular notícies

ELS CINECLUBS INCREMENTEN EL NOMBRE D’ESPECTADORS PER TERCER ANY CONSECUTIU

Divendres 14 Juny 2013

Davant la crisi que viu el sector del cinema, els cineclubs a Catalunya es converteixen en l’espai privilegiat pel cinema d’autor, en versió original subtitulada i amb una forta presència de la lengua catalana.

DADES GENERALS DEL CINECLUBISME CATALÀ

En base a una enquesta lliurada als cineclubs i a la qual han respost 34 entitats de 40 consultades, podem parlar al 2012 de 1122 sessions programades i 75109 espectadors a les sales cineclubistes. La mitja per sala es manté en 67 espectadors per sessió, la mateixa que al 2011. Valorem molt positivament aquesta data que situa al públic dels cineclubs com un públic fidel a la seva activitat.

Els cineclubs han programat 902 sessions en activitat regular i 219 en activitats extraordinàries:  sessions de curts, festivals, cinema a la fresca.....

Durant el 2012 i en quant a les versions el 56% es tracta de versions originals subtitulades mentre que el 19% incorpora la llengua catalana sigui en la versió original en català, en la doblada o la subtitulada al català.

Les dades impliquen un increment en tots els apartats en relació al 2011: 3 punts superiors en quant a la VO Subtitulada, 2 punts més en quant a la presència del català. L’increment en quant als espectadors es situa en un 7% més i de les sessions programades l’increment respecte el 2011 ha estat del 6%.


Més, sobre...: estudi cineclubs
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016