Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: CINECLUB VIC. FESTIVAL JULIUS.

Titular notícies

CINECLUB VIC. FESTIVAL JULIUS.

Divendres 23 Novembre 2012

El Festival de curtmetratges Julius celebra del 27 de novembre al 2 de desembre una nova edició amb una invitació a recordar una mítica sèrie televisiva de principis dels seixanta: la Dimensió Desconeguda. El certamen demanava als seus potencials participants que obrissin la porta de la imaginació per endinsar-se i rodar en aquest terreny inhòspit i la crida ha estat un èxit.
S’ha doblat el número de curts presentats l’any passat, un total de 43, i la seva procedència ha transcendit els límits de la comarca, amb un 50% de treballs arribats d’altres indrets. Finalment 38 han entrat a concurs en complir tots els requisits de la convocatòria.

Els curts es projectaran per ordre alfabètic en tres blocs i dues sessions, divendres i dissabte, a l’Espai de Teatre i Cinema de Vic. Com és habitual, el certamen va més enllà del concurs i compta amb diverses activitats paral·leles. Aquestes arrancaran el dimarts 27 amb una sessió especial de Cineclub en què es podran veure una selecció dels millors episodis de la primera etapa de The Twilight Zone, la sèrie creada per Rod Serling que ha inspirat el tema d’aquest Julius. Aquest clàssic de la petita pantalla va suposar una gran aportació al cinema de ciència ficció i suspens. També dimarts s’inaugurarà l’exposició del concurs de cartells del Julius 2012, que es podrà veure al vestíbul de l’ETC durant tots els dies del festival.

L’endemà, a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, tindrà lloc la Masterclass Obrint la porta de la Dimensió Desconeguda, a càrrec dels escriptors Tomás Fernández i Jordi Ardid. Finalment, el desenllaç del certamen. L’entrega de premis posarà el punt i final al Julius 2012 amb una cerimònia que tindrà lloc el diumenge 2 de desembre a les cinc de la tarda. El certamen repartirà 4.500 euros en premis en set categories diferents.


Més, sobre...: cineclub vic , julius
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016