Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Festivals :: EL FESTIVAL JULIUS LLIURA ELS SEUS PREMIS. CINECLUB VIC

Titular notícies

EL FESTIVAL JULIUS LLIURA ELS SEUS PREMIS. CINECLUB VIC

Divendres 2 Desembre 2011

El festival de curtmetratges Julius ha tancat aquest diumenge amb l'entrega de premis una edició marcada per la sensualitat i l'erotisme, l'estrena de nova ubicació i un augment considerable de públic. Durant l'acte de cloenda també s'ha desvelat quin serà el tema sobre el qual girarà la pròxima edició: la Dimensió Desconeguda.


Palmarès

El jurat ha decidit atorgar el Gran Premi Julius Ciutat de Vic al curtmetratge “La finestra” de la directora Laura Sisteró per ser el que millor ha sabut transmetre l’esperit de la poesia “Si la despullava• de Joan Salvat-Papasseit a través d’una història rodona i ben interpretada. El jurat del Premi Miquel Porter i Moix també ha guardonat aquesta obra pel bon tractament de la reflexió sobre les mirades i el desigEl jurat cineclubista del Premi Miquel Porter estava format per:
- Andreu Roca: Cineclub Vic (secretari)
- Joan Salvany: Cineclub Bigues i Riells
- Tariq Porter: Associació d'Amics de Miquel Porter

El guanyador del Premi Bis-B és l’obra titulada “Cabo Gardner”, dirigida per Joan Bover, per explicar una anècdota real, però que sembla imaginària, d’una icona del món del cinema com és Ava Gardner, per mitjà de les declaracions d’uns personatges tan naturals com versemblants.

El Premi Orson Welles ha estat pel curtmetratge “Gisëlle & Malice”, dels directors Orió Peñalver i Eric Monteagudo. El jurat ha valorat l’equilibri aconseguit entre el cinema de gènere i la poesia de Salvat-Papasseit, utilitzant recursos cinematogràfics que ens remeten al cinema clàssic.

Per aconseguir un retrat elegant i creïble d’un personatge ambigu i amb molts matisos, el guanyador del Premi Jaume Esteve ha estat l’actor protagonista del curtmetratge “Clergyman”, Mia Puig.

I el premi del públic, el Pitet de Baba, després de fer l'escrutini entre totes les butlletes vàlides, un total de 586, és per a “Si la desitjava”, del director Jordi Crusats, amb 82 vots. En segon lloc, amb 55 vots, ha quedat “Pretèrit Imperfet”, dirigida per Eduard Cunill. Finalment, “Clavellets vermells”, de la directora Mireia Vilamala, ha ocupat la tercera posició amb 47 vots.
      
Els pòsters dels curts “Carn”, de l’autor Ismael Latasa, i “Si la desitjava” de Jordi Crusats han guanyat ex-aequo el Premi Pòster Sert o no Sert. El primer, per la imatge directa, intrigant, i per l’impacte gràfic del color, la tipografia i la composició. El segon, per la seva estructura clàssica que transpira una humilitat i una sobrietat que encamina cap al que se suposa que ens oferirà el film.

Èxit de públic, qualitat i ubicació

El Julius s’estrenava aquest any en el nou espai de la ciutat dedicat al cinema i al teatre, l’ETC. Aquesta nova ubicació ha permès concentrar tots els actes en un mateix local, perfectament adequat tant per a les projeccions com per les necessitats de les altres activitats, com la Master Class, la trobada entre els directors o l’exposició dels  cartells de les pel•lícules.

El públic ha respost satisfactòriament i dissabte, jornada clau del festival, més d’un miler de persones van gaudir dels curts en concurs. En els altres actes l’afluència ha oscil•lat entre la setantena i les 200 persones.

Cal destacar també la gran qualitat de les obres presentades, tant a nivell tècnic com de producció i contingut. Catorze de les 24 obres han fet servir tecnologia d’alta definició, un suport cada cop més accessible i que ofereix una gran qualitat d’imatge.


Fins l'any que ve

En l’acte de cloenda del Julius 2011 també s’ha donat a conèixer el tema sobre el qual girarà la pròxima edició. Es tracta del clàssic televisiu “La dimensió desconeguda”, una sèrie de l'any 1959 considerada com una de les millors aportacions dels estudis de Hollywood a la producció per televisió.

La decisió s’ha pres de forma conjunta entre l’organització, el jurat, el públic i els directors que han participat en l’edició d’enguany tenint en compta el ventall de possibilitats que ofereix.

Més, sobre...: vic , julius
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016