Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies

Dilluns 10 Juliol 2017
El nou cineclub Geganters de Tavertet comença les seves activitats amb la projecció de "Pa negre" i "Incerta glòria"

Els hi desitjem molta sort i bones projeccions!!!

Dimarts 27 Juny 2017
El 4t Festival Gollut obre la convocatòria.- El certamen se celebrarà del 28 de setembre al 14 d'octubre

Ribes de Freser
Barcelona - Ripoll - Vall de Núria - Queralbs - Figueres - Cassà de la Selva
Per primera vegada se realitzarà a 8 localitats diferents, amb el gruix del festival a Ribes de Freser. Inclourà els llargs de ficció i seccions de medi ambient i muntanya, tant en l'apartat audiovisual com fotogràfic.

CONVOCATÒRIA OBERTA. CONSULTA LES BASES !

El Festival Gollut, novetats de la quarta edició

El Festival Gollut encara la 4a edició amb un canvi de model organitzatiu i una expansió territorial multiseu per la demarcació de Girona. el Festival d'enguany serà organitzat per Dinàmic Enginy, en col·laboració amb els Amics del Cinema de la Vall de Ribes i les entitats que acolliran les subseus.

Té com a objectiu principal, consolidar un esdeveniment cultural de primer ordre i de qualitat que potenciarà l’oferta en les set poblacions on es realitzarà.

El Festival Gollut se celebra amb un altre objectiu específic: dinamitzar culturalment i turísticament una zona pirinenca en forta regressió demogràfica com és la Vall de Ribes i el Ripollès. No és doncs, només un certamen amb objectius culturals, sinó també turístics, perquè la Vall de Ribes, tot i ser un emplaçament amb serveis i instal·lacions turístiques de referència al Pirineu, no té dins de l'agenda d'esdeveniments anuals, un esdeveniment cultural de magnitud.

La principal novetat és l’expansió d’espais i localitats. Es farà una primera projecció per al públic de la ciutat de Barcelona, en un lloc tant especial com la Filmoteca de Catalunya, prèviament s’hauran realitzat ja dues sessions a localitats del Ripollès que no tenen cinema, com Queralbs i Sant Joan de les Abadesses, que s’estrenen també com a seus del Festival Gollut, abans però de la sessió inaugural a Ribes de Freser, es realitzarà una sessió al Museu Etnogràfic del Ripoll que repeteix com a seu. I Vall de Núria s'estrena també amb la projecció d'una sessió de la nova secció de muntanya i medi ambient. Dues localitats importants seran Figueres, prendrà un protagonisme especial, perquè 4 sessions del Festival Gollut es realitzaran allà. Figueres, i el cineclub Diòptria, organitzarà per primera vegada el jurat de curtmetratges que valoraran els films que es projectaran els dies 5 i 6 d’octubre. Una altra ciutat gironina celebrarà per primera vegada una sessió del Festival Gollut, que serà Cassà de la Selva a través del seu cineclub 8 i ½.

Una segona novetat, molt significativa, és que per primera vegada, Ribes de Freser comptarà amb dues sales de projecció, el ja tradicional Cinema Catalunya i també el Teatre Municipal, que antigament també va ser un segon cinema, el cinema Puigmal. Les sessions simultànies es realitzaran durant 3 dies, del 12 al 14 d’octubre.

La tercera novetat és l’ampliació del focus, per primera vegada també es realitza una única secció de curts i una única secció de llargs, aglutinant, ficció i documental. L’objectiu de fer-ho així, és degut a un estudi de l’audiència i espectadors que va revelar que hi havia una demanda major de ficció, tot i mantenir el tema social. 

La quarta novetat és una petició del territori, la secció de medi ambient i muntanya. Sense perdre l’esperit de la secció principal, i amb l’augment creixent de curses de muntanya exigents i del turisme que valora el medi ambient i el nou Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, l’organització del Festival Gollut ha optat per crear una nova secció, per donar veu a esportistes i a les empreses del sector i per marcar una línia nova a seguir en el futur. Vall de Núria tindrà un protagonisme especial ja que organitzarà sessions i promourà els premis de medi ambient i muntanya.

Dimecres 17 Maig 2017
Les distribuïdores A Contracorriente Films y Sherlock Films patrocinen els Premis Nunes de la Federació catalana de cineclubs. En concret cediran tres projeccions d'un llistat de films del seu catàleg pel guanyador del Premi al millor fet cineclubista del 2016.

Les bases dels premis Nunes


 

Dimarts 16 Maig 2017
Pere Vila (Cineclub Hal2002) de Molins de Rei. Premi "Trajectòria" de Radio Molins de Rei

Amb una llarga trajectòria de foment del cinema. Vinculat al món del cinema des de ben jove. Col•laborador altruista amb entitats de la vila: va ser als inicis del Festival de Cine de Terror, a la Setmana del Cine Español, i és membre del Cine Club Hall 2002. Amb l’empresa Pere Vila Audiovisuals, es dedica a la projecció cinematogràfica.

http://www.molinsderei.site/premisradiomolinsderei/premi-trajectoria/

Divendres 12 Maig 2017
En el 25è aniversari de la seva mort, Cineclub Manresa i l’Ajuntament de Calders volem homenatjar el director de fotografia Néstor Almendros per la seva brillant trajectòria en el món del cinema i la seva vinculació amb la comarca del Bages, on fou enterrat al poble de Calders.

ACTIVITATS

Taula Rodona “Recordant Néstor Almendros”
amb Tomàs Pladevall (Director de Fotografia) i Jaume Perecaula (Director de Fotografia)

Modera: Àngel Torrent de Cineclub Manresa
Dimarts, 16 de maig a les 20.00 h. Espai Plana de l’Om de Manresa
Organitza: Cineclub Manresa

Homenatge a Calders
Ofrena i visita al Cementiri de Calders on està enterrat Néstor Almendros.

Tot seguit, acte al Centre Cívic amb la projecció de:”Néstor Almendros, artesano de la Luz” i les intervencions de Lluís Cerarols, Joan Serra, Jordi Bordas i Jordi Estrada.
Dissabte, 20 de maig. Trobada a les 18.00 h a la plaça Major de Calders
Organitza: Ajuntament de Calders i Cineclub Manresa

Projecció: Días del cielo, EUA/1978
Dir. Terrence Malick

Presentació de la pel·lícula
Diumenge, 21 de maig a les 18.30 h. Espai Plana de l’Om de Manresa
Organitza: Cineclub Manresa

Projecció: La habitación verde, França/1978
Dir. François Truffaut

Presentació de la pel·lícula
Dijous, 25 de maig a les 20.00 h. Espai Plana de l’Om de Manresa
Organitza: Cineclub Manresa

Projecció: La marquesa de O, Alemanya/1976
Dir. Éric Rohmer

Presentació de la pel.lícula a càrrec de Lluís Calderer
Diumenge, 28 de maig a les 18.30 h. Espai Plana de l’Om de Manresa
Organitza: Cineclub Manresa

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016