Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies

Diumenge 7 Abril 2019
FICC JURIES 2019
NOMINATION FORM FOR FICC JURIES
23rd Avanca Film Festival
24-28 July 2019 Avanca - Portugal
Deadline for nominations May 12nd 2019
Avanca - Portugal


Aquest premi és organitzat per la Federació Internacional de cineclubs que facilita a les diferents federacions la possibilitat de que els cineclubs participin en aquests festivals com a jurat.

Jury will watch all films selected for the international film competition (documentary, animated and fiction films) 

Conditions:
 • 3 Jury members, including 1 from Portugal
 • working language: English
 • the Festival covers: B&B SGL hotel and meals
 • full accreditation and free entry to all festival events
 • Refund of travel expenses: up to € 200,00 for each member of the jury from Europe and € 300,00 for non-European members - note: preferable flights to Oporto – Francisco Sá Carneiro Airport (OPO)
 • Special conditions with TAP AIRPORTUGAL (10% Economy Class / 15% Executive ). Exclusively if you book on their website: www.flytap.com – and use the code: IT19TPCG60 (only TAP flights, no codeshare flights)
 • Transfers from and to airport and hotel-festival locations
 • Important: including a printable portrait Photo (jpg, tiff, 300dpi –minimum!) and as well a short biography
http://www.avanca.com

El candidat que es presenta, adquireix el compromís d'assistir al festival. En cas de no ser així, haurà de proporcionar un substitut per al seu lloc al jurat del festival. També haurà d’enviar una fotografia i un cv.

Els membres del jurat han d'escriure un article en català i Anglès o Francès i portar un catàleg del festival per a la FCC.

Els criteris que es seguiran a l'hora d'escollir els membres del jurat prioritzaran aquells cineclubs i cineclubistes que no hagin participat abans o que ho hagin fet fa temps. En cas de dubtes també es donarà prioritat a aquells que hagin enviat abans la seva candidatura.
 
Els qui  estigueu interessats en ser un dels membres del jurat,  ompliu el formulari que trobareu a
http://www.federaciocatalanacineclubs.cat/forms/juratficc 

Dissabte 6 Abril 2019
PREMIS JOSE MARIA NUNES
DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS
7a EDICIÓ


INTRODUCCIÓ

La FCC estableix per setè any els premis Jose Maria Nunes de la Federació Catalana de Cineclubs.

Aquests premis s’anomenen Jose Maria Nunes en honor a l’intrèpid cineasta de Barcelona, que va construir tota la seva filmografia al marge de la comercialitat i a contracorrent de modes i convencions, encaixant perfectament la tasca del cineclubisme català en els seus ja més de 80 anys d’història. El seu cinema va trobar en els cineclubs el seu lloc natural d’exhibició.

BASES DE PARTICIPACIÓ

Es lliuraran tres premis Jose Maria Nunes:
 1. Premi al Fet Cineclubista del 2018
 2. Premi a una persona o entitat del món de cinema relacionada amb el cineclubisme
 3. Premi a la pel·lícula cineclubista catalana 2018
El premi Jose Maria Nunes de la Federació Catalana de Cineclubs al Fet Cineclubista del 2018 s’atorga a qualsevol acte, esdeveniment, programació especial, aniversari, etcètera, remarcable i significatiu que s’hagi dut a terme per part d'un cineclub durant el 2018. El jurat valorarà les candidatures presentades pels propis cineclubs o per la Junta de la FCC, però també tindrà l’opció de presentar les seves pròpies candidatures.

Hi poden participar únicament els socis federats que estiguin al corrent de la quota de l’any al que es presenten, en aquest cas haver pagat la quota el 2018.

El premi està dotat amb tres programacions gratuïtes d'una distribuïdora encara per definir.

És obligatori que:
 • El cineclub haurà d'incorporar el logotip de la Federació Catalana de Cineclubs i de la distribuïdora en la promoció d'aquestes sessions. També s’haurà d’especificar en la promoció “Premi Jose Maria Nunes al Fet Cineclubista 2018”.
 • Les projeccions fruit del premi hauran de realitzar-se durant el 2020.
 • Els films seran gestionats per la FCC.
 • El cineclub guanyador no es podrà presentar l’any següent a l’obtenció del premi al “Fet cineclubista".
 • El cineclub que formi part del jurat no es podrà presentar als premis.
El cineclub que es presenti al “Premi Fet Cineclubista del 2018” té fins el 30 de juny de 2019 per lliurar la candidatura. La documentació ha d’incloure:

Un escrit explicant el Fet Cineclubista. Es pot acompanyar de tota la informació que es consideri necessària: enllaços, imatges, dossier, recull de premsa...

La documentació serà lliurada a:
fcc@federaciocatalanacineclubs.cat

El Premi a una persona o entitat del món de cinema relacionada amb el cineclubisme s’atorgarà a una persona o entitat que tingui o hagi tingut una especial relació amb el món cineclubista o que la comissió consideri que, per la seva feina i/o activitat es troba dins la filosofia del món cineclubista. El premi és de caràcter honorífic. El jurat tindrà en compte les propostes que li arribin des de la Junta de la FCC així com fer les seves pròpies.

El Premi a la pel·lícula cineclubista catalana de l'any 2018 tindrà en compte a aquells films de producció catalana que han estat estrenats durant el 2018. Es demanarà als cineclubs que proposin les seves tres millors produccions catalanes de l'any 2018. La més votada serà l'escollida com a millor film català de l'any 2018. El premi és honorífic. En cas d'empat la millor pel·lícula catalana la decidirà el jurat. 

El jurat estarà format per tres persones. Una representant del cineclub guanyador l’any passat del premi al Millor fet cineclubista 2017; una altra serà un membre de la junta de la FCC; i una altra persona del món del cinema externa als cineclubs i a la FCC. Els premis no podran concedir-se ex aequo. Un treballador de la FCC farà de secretari sense dret ni a veu ni a vot. La seva tasca serà la de presentar els candidats, aclarir dubtes al jurat, prendre notes i aixecar acta. El jurat es reunirà durant la segona quinzena de juliol.

El veredicte serà lliurat el primer dia de la VI Setmana del Cineclubisme català que tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya.

La participació en aquest premi comporta l’acceptació de les bases.

Barcelona, a 8 de maig de 2018


Organitza:Amb la col·laboració de:
 

Dissabte 6 Abril 2019

Divendres 29 Març 2019
Aquestes són les programacions #FilmoXarxa del mes d'abril 2019
 • 04/04/2019.- CINECLUB LA SEU LA SEU D'URGELL. GUST DE CIMENT.- VOSC.- CINEMES GUIU.- Sala 2, Avda. Salòria, 55 - 25700 La Seu d'Urgell
 • 04/04/2019.- CINECLUB VIC VIC.- KATALIN VARGA.- VOSC.- ESPAI ETC, Passeig de la Generalitat, 46 08500 Vic
 • 04/04/2019.- CINECLUB LA RÀPITA.- ST CARLES DE LA RÀPITA.- LA GIRA.- VOSC.- AUDITORI SIXTO MIR.- C/ Vall de Safan, 72 – 43540, Sant Carles de la Ràpita
 • 09/04/2019.- CINECLUB SABADELL.- GUERRA CIVIL A CATALUNYA.- VO.- CINEMES IMPERIAL.- Plaça de l'Imperial, 4, 08202 Sabadell
 • 11/04/2019.- CINECLUB ADLER.- LLORET DE MAR.- EL FILL DE JOSEP.- VOSC.- TEATRE DE LLORET.- Plaça de Germinal Ros i Martí, s/n 17310 Lloret de Mar
 • 13/04/2019.- CINECLUB AMICS CINEMA DE LA VALL DE RIBES.- RIBES DE FRESER.- HOMICIDI.- VOSC.- CINEMA CATALUNYA Carrer Major 19, 17534 Ribes de Freser
 • 14/04/2019.- CINECLUB MANRESA.- EL FILL DE JOSEP.- VOSC.- AUDITORI PLANA DE L'OM.- Carrer del Born- 08241 Manresa
 • 25/04/2019.- CINECLUB ADLER.- LLORET DE MAR.- GUST DE CIMENT.- VOSC.- TEATRE DE LLORET.- Plaça de Germinal Ros i Martí, s/n.- 17310 Lloret de Mar
 • 25/04/2019.- CINECLUB GEGANTERS DE TAVERTET.- DEIXA QUE ELS NENS PETITS… .- VOSC.- SALA POLIVALENT AJUNTAMENT DE TAVERTET Carrer de Jaume Balmes, 1, 08511 Tavertet
El catàleg de la FilmoXarxa consta entre d'altres de pel·lícules que han estat presentades a festivals prestigiosos. Sovint són obres que ens mostren la cara fosca de la realitat del nostre món però a vegades ho fan en clau de comèdia o acollint-se als esquemes del thriller. Són pel·lícules que venen de cinematografies potents i consolidades, com la francesa, l’alemanya i la britànica, però també de països que la nostra indústria oblida, com Estònia, Sèrbia i Eslovènia. També proposa documentals de contingut social o cintes que pertanyen a l’arxiu de la Filmoteca i que ens permeten descobrir el patrimoni cinematogràfic català.


Dissabte 23 Març 2019
La FCC és una entitat creada en 1978 i que es va presentar oficiosament per mitjà de la seva revista Fulls de Cinema (1978-79; cinc números). Va néixer amb l'objectiu d'agrupar els cineclubs de Catalunya i altres territoris de parla catalana i potenciar el cinema com fet cultural, facilitant els serveis necessaris d'assessorament, gestió, documentació i divulgació per a estendre el moviment cineclubístic. Però les iniciatives de formar un col•lectiu de cineclubs catalans ja començà abans. (pots veure aquesta història aquí)

Per conmemorar els nostres 40 anys d'existència durant el 2019 ho recordarem en les nostres activitats més importants: la Setmana del Cineclubisme a la Filmoteca de Catalunya, els Premis Jose Maria Nunes del cineclubisme, la Jornada Cineclubista a Reus i com a colofó la exposició que tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya a Barcelona. Anirem parlant!!

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016