Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies

Divendres 31 Maig 2019
Sessions de la #FilmoXarxa del mes de març
  •  
  • 02/06/2019 CINECLUB MANRESA.-  ENEMIC DE CLASSE 1 BD VOSC AUDITORI PLANA DE L'OM Carrer del Born- 08241 Manresa 18:30H
  • 06/06/2019 CINECLUB LA SEU D'URGELL.- EL FILL DE JOSEP.- 1 BD VOSC CINEMES GUIU Sala 2, Avda. Salòria, 55 - 25700 La Seu d'Urgell 22 h
  • 20/06/2019 CINECLUB GEGANTERS DE TAVERTET.- LA PIEL QUEMADA 1 BD VOE SALA POLIVALENT AJUNTAMENT DE TAVERTET Carrer de Jaume Balmes, 1, 08511 Tavertet. 20 h
  • 22/06/2019 CINECLUB CINEMA DEL DIABLE MARTORELL.- PLAY 1 BD VOSC CASA CULTURA DE LA VILA Carrer Francesc Santacana, num 13; 08760 Martorell 18:30h
  • 27/06/2019 CINECLUB LA RÀPITA.-  ST CARLES DE LA RÀPITA.- ESSENTIAL KILLING 1 BD VOSC AUDITORI SIXTO MIR C/ Vall de Safan, 72 – 43540, Sant Carles de la Ràpita 20:30H

Divendres 24 Maig 2019
El jurat cineclubista que atorgarà el Premi Miquel Porter al concurs de curtmetratges El Rotllo d'en Roig organitzat pel cineclub Sala 1 de Vilanova i la Geltrú serà:
  • Sergi Calle del Cineclub Vic
  • Tariq Porter del Cineclub La Garriga i president de la Federació catalana de cineclubs
  • Anna Poch del Cineclub Sala 1 de Vilanova i la Geltrú
El premi està organitzat per la Federació catalana de cineclubs i l'Associació d'amics de Miquel Porter amb una dotació de 150 euros pel premi. El cineclub us facilitarà el diploma del premi que haureu d'omplir i signar.

Més info

Dissabte 18 Maig 2019
Us informem que hem encetat un acord de col·laboració entre la Federació catalana de cineclubs de i la revista cinematogràfica "Dirigido por...". Estem molt contents d'aquesta convivència, ja que ens permetrà tenir un altaveu de referència tant per les activitats de la FCC com per a la de tots els cineclubs federats.  "Dirigido por..." és una històrica revista de crítica especialitzada que es publica ininterrompudament a Barcelona des de 1972. De tirada mensual, en els seus 47 anys d'existència ha publicat una ingent quantitat de crítiques, estudis i monografies sobre cinema, convertint-la en un referent cultural del país. Des de fa un any ha posat en marxa la versió digital de la revista, per tal de que pugui ser consultada online i per recuperar també tot el seu arxiu històric. Aquesta versió online funciona mitjançant un sistema de subscripció similar a la versió en paper.

Considerem que és molt important que mitjans com aquests segueixin la seva activitat de difusió cinèfila, pel què volem ajudar-nos mútuament, a partir d'una sèrie d'aspectes beneficiosos per a tots:

DIFUSIÓ DE L'ACTIVITAT DE LA FCC I CINECLUBS FEDERATS
La revista en paper té una secció anomenada Travelling on informen de l'actualitat cinematogràfica, sobretot la relacionada amb filmoteques, productores o projectes. Amb l'acord, la revista publicarà cada mes un parell de notícies en la mateixa revista sobre activitat rellevant de la Federació i/o cineclubs federats. 
S'activarà la versió online de Travelling, on es publicarà un nombre més rellevant de les activitats relacionades amb la FCC i els cineclubs federats. Aquestes notícies seran després promocionades a través de la xarxa gràcies al sistema de blog. 
S'insertarà un banner de patrocini a la revista online, amb un enllaç directe a la web de la Federació.

DESCOMPTE PER A CINECLUBS EN LA SUBSCRIPCIÓ A LA REVISTA
Els cineclubs federats interessats poden adquirir una subscripció en paper i una online amb una oferta conjunta de 72 € l'any. Amb aquest finançament es podrà muntar la secció Travelling online.A més, cada mes "Dirigido por..." publicarà una o dues crítiques en obert sobre films que puguin ser d'interès per als diferents cineclubs.

Us animem doncs a subscriure-us per a gaudir de continguts cinematogràfics de qualitat i ajudar en l'obertura d'aquest nou i interessant canal de difusió.
 

Divendres 3 Maig 2019
Subvencions a l'organització a Catalunya de festivals i mostres audiovisuals, així com la seva promoció i difusió

Aquests ajuts tenen com a objecte  la concessió de subvencions per a l’organització a Catalunya de festivals i mostres audiovisuals durant l'any 2019, així com per a la seva promoció i difusió.

Als efectes d’aquestes bases, s’entén per festival o mostra audiovisual aquell esdeveniment que programa obres audiovisuals que es projecten davant un públic genèric, que té lloc durant un període específic de temps en una població o poblacions definides prèviament i que té un procediment de regulació del propi festival o mostra i de la selecció de les obres audiovisuals

Una part de l'import econòmic destinat a dotar la convocatòria de les subvencions regulades per aquestes bases es finança amb càrrec a les herències intestades de les persones causants que consten a l'annex de les bases específiques.

S'estableixen tres modalitats diferents en l'objecte:
a) Modalitat A: festivals i mostres amb un pressupost total igual o superior a 100.000,00 euros.
b) Modalitat B: festivals i mostres amb un pressupost total igual o superior a 50.000,00 euros i inferior a 100.000,00 euros.
c) Modalitat C: festivals i mostres amb un pressupost total per sota dels 50.000,00 euros.

Termini per sol·licitar l’ajut: del 15 d'abril al 07 de maig de 2019, ambdós inclosos.

Aquests ajuts són de tramitació telemàtica obligatòria. Cal que eviteu navegar amb Internet Explorer versió 8 o inferior.

Consulteu les condicions tècniques necessàries per fer els tràmits en línia a  Tràmits gencat
 

Divendres 3 Maig 2019
03/05/2019.- CINECLUB OLOT OLOT.- KATALIN VARGA
09/05/2019.- CINECLUB ADLER.- LLORET DE MAR.- SANG SAMI
23/05/2019.- CINECLUB DIÒPTRIA.- FIGUERES.- EL FILL DE JOSEP
23/05/2019.- CINECLUB GEGANTERS DE TAVERTET.- DEIXA QUE ELS NENS PETITS…
23/05/2019.- CINECLUB ADLER.- LLORET DE MAR.- ESSENTIAL KILLING
25/05/2019.- CINECLUB AMICS CINEMA DE LA VALL DE RIBES.- RIBES DE FRESER.- KATALIN VARGA
30/05/2019.- CINECLUB XISCNÈFILS.- CERDANYOLA DEL VALLÈS.- EL FILL DE JOSEP

 

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016