Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies

Divendres 18 Maig 2018
El 5è Festival Gollut comença el seu camí. Oberta la convocatòria de films i reportatges de fotografia. El certamen se celebrarà del 12 d'octubre al 3 de novembre

 El festival d'enguany, tindrà les següents seccions a competició: curtmetratge, llargmetratge, medi ambient i muntanya i reportatges de fotoperiodisme social i de medi ambient i muntanya.

 CONVOCATÒRIA OBERTA. CONSULTA LES BASES !

El Festival Gollut dóna nom als nans de Ribes, els golluts, comunitat que va ser discriminada fins la seva desaparició a mitjans del segle XX. Els reivindica i dignifica. Projecta i premia a obres que transmeten valors amb compromís social, mediambiental, que informen o denuncien fets que afecten a la societat  i que no es difonen suficientment a les sales de cinema, mitjans de comunicació o canals de distribució audiovisual habituals.

Es pot presentar qualsevol film de ficció o documental, curtmetratge o llargmetratge, nacional o internacional que tingui com a línia argumental principal la conscienciació mediambiental, valors dels esports en l’àmbit de la muntanya, o mostri alguna forma d’activisme en favor del medi ambient i el respecte a l’entorn natural.

Es pot presentar qualsevol film documental o de ficció nacional o internacional que tingui com a tema la conscienciació social, política, investigació periodística o històrica, o mostri alguna forma d’activisme en favor dels drets humans i la diversitat de cultures.

Es pot presentar qualsevol film documental o de ficció nacional o internacional que tingui com a tema la conscienciació social, política, investigació periodística o històrica, o mostri alguna forma d’activisme en favor dels drets humans i la diversitat de cultures.

Es pot presentar un conjunt de fotografies digitals que tinguin com a narrativa temàtica principal la conscienciació mediambiental, valors dels esports en l’àmbit de la muntanya, o mostri alguna forma d’activisme en favor del medi ambient i el respecte a l’entorn natural.

CONVOCATÒRIA OBERTA. CONSULTA LES BASES !

El Festival Gollut, avançament de la cinquena edició

El Festival Gollut encara la 5a edició amb una consolidació del model organitzatiu i  de la expansió territorial multiseu per la demarcació de Girona per fer-lo sostenible. Les localitats que se sumen són Planoles, Lloret de Mar i Girona. El Festival d'enguany tornarà a ser organitzat per Dinàmic Enginy, en col·laboració amb els Amics del Cinema de la Vall de Ribes i de les entitats que acolliran les subseus.

A banda de les projeccions cinematogràfiques, comptarà amb conferències divulgatives amb personalitats de referència i que fomentaran el debat, concerts de música, exposicions, activitats infantils i activitats fora de concurs.
S'amplien les seus on es realitzarà. 11 localitats diferents confirmades de moment, amb el gruix del festival a Ribes de Freser, i amb la presentació al públic a Barcelona a la Filmoteca de Catalunya i a Girona al Cinema Truffaut.

Es realitzaran sessions especials des del 22 de setembre a l'ú de desembre de 2018. Aquestes són les seus confirmades.
 
Ribes de Freser
Vall de Núria - Queralbs -  Planoles - Sant Joan de les Abadesses
Figueres - Cassà de la Selva - Lloret de Mar 
Girona -  Barcelona - Basilea
 
 Us aninem a participar-hi!

 
Amics del Cinema de la Vall de Ribes
El cineclub de les persones que fem viure el Cinema Catalunya
 

Divendres 11 Maig 2018
Aquests són els cineclubs que s'adhereixen a la celebració del Dia de l'associacionisme cultural 2018. Anirem actualitzan la informació

CC Comarca del Moianès de Castellterçol
03.06.18.- Un toque de Canela
A la finalització de la pel·lícula, farem un petit refrigeri al hall del teatre, facilitat pel programa El Moianès ve de gust impulsat pel Consorci d'Iniciatives del Moianès, i presentarem la programació d'estiu del cineclub. Comptarem amb la presència del regidor de cultura de l'ajuntament de Castellterçol i convidarem a l'acte a les entitats del poble a les que oferirem el cineclub per establir projeccions i activitats conjuntes.

Cineclub Valls
01.06.18.- Tres anuncios en las afueras

Club Cinema Castellar de  Castellar del Vallès
01/06/18.- Killian Jornet: Path to Everest
Festa-berenar a la terrassa d'El Mirador gratuït i obert a tothom prèviament a la projecció.

Cineclub Adler de Lloret de Mar
02.06.18.- El bosc de Haquivaqui
Portes obertes una hora abans de començar la projecció. El cineclub rebrà els visitants i explicarà com s'organitza l'associació.

Cineclub La Ràpita de Sant Carles de la Ràpita
03/06/2018.- Mi vecino Totoro. Un Vermouth de cine (a confirmar)

Cineclub AC Granollers
01/06/2018.- Whonder Wheel
Jornada de portes obertes

Cineclub Bigues i Riells
02/06/18.- Los archivos del Pentágono
Còctel de cinema de benvinguda i inauguració exposició '100 anys de cinema'

Cineclub La Mirada del Cinema de Mollet del Vallès
03/06/2018.- El sopar, de Pere Portabella Jornada de portes obertes del Casal i diverses activitats culturals (catifes de flors, . 

Cineclub Teatre del Coro Sentmenat
02-03/06/18.- Estiu 1993 i Tadeo Jones 2: el secreto del rey Midas
Inauguració de la nova pantalla i el projector 4K

Cineclub Geganters de Tavertet
03/06/2018.- Orm al regne de la neu 10:00 Taller de fotografia per la mainada a càrrec de Joan Planàs. 12:00 Breu presentació de les entitats de Tavertet. A continuació projecció de la pel·lícula: ORM AL REGNE DE LA NEU. 

Cineclub Amics del cinema de la Vall de Ribes
02/06/18.- La forma del agua

Divendres 27 Abril 2018
La nota està extreta de la plana de la revista Tornaveu

Amb sales de cinema Full HD arreu i projeccions amb tota mena d'avenços tecnològics que converteixen l'experiència de veure una pel·lícula en un viatge cada vegada més complet, un retorn als orígens del cinema i a la senzillesa esdevé tota una aventura difícil de viure. No és el cas de la 45a Trobada Internacional de Cinema 9,5mm, una de les poques trobades de cinema dedicades al format cinematogràfic degà del cinema d'aficionat que hi ha al món, i que permet donar a conèixer al públic el seu valor com a document històric i com a eina de creació amb noves produccions. Aquesta mostra es podrà veure el dissabte 28 d'abril a les 17 hores, al primer pis de la Sala Mozart de Calella (C/Església,91), i s'emmarca en El Festival de la Imatge de Calella (Festimatge), l'únic certamen de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival.

seguir a la plana de Tornaveu

Divendres 20 Abril 2018
Extret del Diari Nació Manresa

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el president de l'Associació Cine Club Manresa, Enric Tierz, han signat aquest dimarts al migdia el contracte de donació del fons documental "Cineclub Manresa", pel qual l'entitat, que enguany celebra el seu 60è aniversari, entrega el seu arxiu al consistori de la ciutat.

A l'acte de signatura també els ha acompanyat la regidora de Cultura, Anna Crespo, i altres membres de l'entitat donant.

El fons documental consta de documents manuscrits i impresos, revistes i fotografies que recullen documentació de l'activitat de l'entitat al llarg dels seus primers 50 anys d'existència i funcionament.

L'Ajuntament de Manresa accepta aquesta donació i es compromet a traslladar-la a l'Arxiu Comarcal del Bages per tal que aquest procedeixi a la seva custòdia, conservació i divulgació amb finalitats culturals.

La donació inclou la cessió gratuïta i en exclusiva dels drets d'explotació sobre el fons documental objecte de la donació referents a la seva reproducció, distribució, comunicació pública i transformació per a qualsevol país i en qualsevol modalitat inclosos els mitjans audiovisuals, informàtics, etc.

Amb aquest acord, l'Ajuntament de Manresa reconeix l'interès públic del material donat per l'Associació Cineclub Manresa pel seu valor històric, cultural i per a la investigació. Amb aquest tipus d'actes s'enriqueixen els fons arxivístics i permeten conèixer més a fons la història, la llengua i la tradició del país.


Divendres 13 Abril 2018
La periodista i crítica de cinema, Imma Merino, va inaugurar a Lloret un cicle de cinema i literatura organitzat pel cineclub Adler. Merino va oferir una conferència on analitzarà les diferents maneres de transportar un text literari al món del cinema.

La següent activitat del cicle i amb la vista posada en Sant Jordi, és la projecció, el dijous 19 d’abril, de la pel·lícula Stefan Zweig: Adiós a Europa, un film dirigit per Maria Schrader de l’any 2016. El film és un biopic d'Stefan Zweig no gens convencional que se centra en els anys d'exili del famós escriptor austríac Stefan Zweig, un dels personatges més irrepetibles del segle XX. Zweig era jueu, i com a tal va haver de fugir d'Àustria a causa de la persecució del règim nazi. En la seva fugida cap endavant, es va refugiar a París i, més tard, a Londres. Va atravessar l'Atlàntic i després de voltar per  Sud-amèrica, va instal·lar-se al Brazil, on va escriure les seves memòries. El 1942, temerós que el nazisme no acabés extès per tot el món, va acabar posant fi a la seva vida.

Un cop acabada la sessió, hi haurà un breu col·loqui amb els integrants del Club de lectura de la Biblioteca de Lloret al vestíbul del Teatre de Lloret.

La pel·lícula s’ha programat el dijous 19 d’abril a les 21.00h al Teatre de Lloret.

Premis:

Pel·lícula guanyadora del Premi del públic dels Premis del Cinema Europeu 2017.

Què n’han dit:

“Maria Schrader narra el periple que van suposar els últims anys de l'escriptor a l'exili, viatjant arreu del continent americà amb la seva dona, a través de cinc episodis succeïts al Brasil, l'Argentina i Nova York. Escenes costumistes, gairebé trivials, que dibuixen els temes presents a l'exili de l'austríac.” (Elena Martín, Butxaca)

“"Entre homenatges públics i converses privades, s'hi aborda el tema del compromís de l'artista amb la societat (encara més en uns temps convulsos) i el conflicte entre les necessitats personals i el deure moral amb els altres (...) Amb respecte pel personatge, però sense fer-ne una hagiografia, tot s'hi aborda de manera sensible i complexa en aquest film extraordinari, interessantíssim, que repica en l'Europa actual.” (Imma Merino, Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona)

El cicle es tancarà el diumenge 29 d’abril al Teatre de Lloret amb la projecció de la pel·lícula, La revolta dels contes, de Jakob Schuh i Jan Lachauer, un treball que data de l’any  2016 i que és una adaptació al cinema dels Versos perversos de Roald Dahl; una revisió moderna i políticament incorrecta de clàssics de la literatura infantil que esdevé una pel·lícula irreverent per a nens i nenes desperts i intel·ligents. El film respecta l'esperit transgressor de Dahl i encara va més enllà tot barrejant les històries entre sí per fer-ne una de nova i trepidant.

Sessió especialmente recomanada per a infants de 7 a 12 anys. Aquesta projecció és gratuïta, però cal invitació. Es poden recollir al Museu del Mar, al Puntet de l'antic escorxador i al centre cívic del Rieral.

Premis:

Pel·lícula guanyadora del Premi al millor especial televisiu del Festival d'Annecy i nominada als Oscar 2018.

Què n’han dit:

“Veure una Caputxeta Vermella gens ingènua, amb parella i amb fills, els tres porquets víctimes de la seva acció especulativa amb les seves tres cases, la Blancaneu gens resignada amb la seva sort i independitzada de la seva madrastra o la Ventafocs rebutjant el príncep produeix un impacte certament estimulant i, sobretot, constitueix un exercici molt interessant per a fer amb nens si volem fomentar-hi l'esperit crític.” (Jordi Sedó, Diari Ara)

“Una bonica manera d'aportar llum a les fosques històries per a nens.” (Telerama)

Joan Moret, president del cineclub, ha dit que  el cicle pren forma a partir del treball realitzat en una de les línies estratègiques de l'associació, que s'ha proposat afermar els lligams amb altres entitats del municipi amb el ferm objectiu d'enfortir el teixit associatiu de la vila.

Tant la conferència com el cinefòrum del 19 d’abril, comptaran amb la participació del Club de lectura de la Biblioteca Municipal, que durant els últims mesos ha estat llegint llibres de Zweig, un escriptor que Moret considera pertinent reivindicar enfront l'ascens del feixisme a Europa.


Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016