Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies
Dimarts 29 Setembre 2020

Divendres 25 Setembre 2020
Els premis Jose Maria Nunes que organitza la Federació catalana de cineclubs s'atorguen des de 2011 i reconeixen la tasca dels cineclubs i les seves activitats així com el cinema català i persones i entitats especialment relacionades amb el moviment cineclubista. Aquests premis s’anomenen Jose Maria Nunes en honor de l’intrèpid cineasta de Barcelona, que va construir tota la seva filmografia al marge de la comercialitat i a contracorrent de modes i convencions, encaixant perfectament la tasca del cineclubisme català en els seus ja més de 80 anys d’història. El seu cinema va trobar en els cineclubs el seu lloc natural d’exhibició. 

Dimecres 23 Setembre 2020
La Setmana del cineclubisme, és un dels principals esdeveniments del moviment cineclubista dels territoris de parla catalana. Com cada any, en aquesta edició es lliuraran els tres premis José Maria Nunes de la Federació catalana de cineclubs (FCC): "pel·lícula catalana de l'any", "persona o entitat vinculada al cineclubisme" i "fet cineclubista de l'any". A banda, cada dia es projectarà una pel·lícula diferent: la guanyadora del premi Quijote en L'Alternativa de 2019; un títol del catàleg de FilmoXarxa; un clàssic del segle XXI elegit per un cineclub; una obra seleccionada per la guanyadora del premi "persona vinculada al cineclubisme"; un film provinent del cineclubisme internacional; i, com obertura de tot plegat, el film català de l'any.
 
Cada una de les sis sessions, comptarà amb la presentació de persones vinculades a la FCC i a la Filmoteca de Catalunya. També, hi haurà un col·loqui en què participarà Guillermo Quintero, director de la pel·lícula colombiana Homo Botanicus. Per tots aquests motius, l'esdeveniment promet tardes molt especials que vindran de la mà amb el públicorganitzat.
 

Dilluns 21 Setembre 2020
Des de la Federació catalana de cineclubs (FCC) volem contribuir, mitjançant aquest cicle a càrrec de Mireia Iniesta (docent i crítica cinematogràfica), al coneixement de la història del cinema feminista. El nostre plantejament passa per cinc pel·lícules de totes les latituds, rodades entre 1962 fins el 2019. El corpus triat representa un ampli ventall d'estètiques fílmiques, i aborda temàtiques tan diferents com les sexualitats, el patriarcat, l'amor romàntic, la família i la identitat de gènere, entre d'altres.

Totes les pel·lícules estan disponibles al catàleg de les biblioteques públiques (https://bibliotecavirtual.diba.cat/e-film).

A banda, el cicle també inclou un col·loqui, sobre cada un dels títols, amb la comissària del cicle.

Organitzen: FCC i Biblioteca Francesca Bonnemaison

* Com funciona?

- Cada projecció comptarà amb una una vídeo-presentació feta per Mireia Iniesta, que es penjarà en obert al canal YouTube de la FCC. Una setmana després, tindrà lloc el col·loqui a la biblioteca Francesca Bonnemaison.

- Una setmana abans del col·loqui mira la video-introducció de la pel·lícula al canal de Youtube de la Federació Catalana de Cineclubs.

- Mira la pel·lícula a través d'#eBiblio Catalunya, gratis amb el teu carnet de Biblioteca.

Diumenge 13 Setembre 2020

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016